Tuleme tagasi aastasse 2022, kui alustasime maitserännakuid ja Surfiküla ülesehitust. Ööbimiskohad olid loodud klientidele, kuid süüa tahavad inimesed ju ka – vähemalt kolm korda päevas, kui mitte rohkem. Selle tarvis ehitasime väliköögi, mida oleme nüüdseks vähemalt kaks korda suuremaks ümber ehitanud. Miks? Sest toidu valmistamiseks on vaja rohkem ruumi ning kliendid soovivad ka mõnusalt katuse all parimaid roogasid nautida.
Aastatel 2022–2023 kandis peakoka tiitlit Surfiküla peremees Riho, kes tegi oma tööd meisterlikult ja pani rõhku Hiiu maitsetele. Siinkohal tuleb ära mainida ka Jonel Põld, Endla Turismitalu ja Osvald Catering’i asutaja. Joneli aastakümnete pikkune kogemus toiduvalmistamises on kandnud meid lainena edasi gastronoomiamaastikul.
Aastal 2024 õnnistas meid universum uue vägeva peakoka, Taavi Arusega. Taavi saabumine tõi Surfikülla värske hingamise ja uued maitsed. Puzzle hakkab vaikselt kokku saama – päike ja meri on juba omavahel seotud, nüüd on jäänud veel tegelased ühtseks meeskonnaks vormida.
Kui otsid unustamatut suveelamust, siis Hiiumaa Ranna Surfiküla ei paku mitte ainult adrenaliini ja mereäärseid seiklusi, vaid ka kohalikke ja maitsvaid toiduelamusi. Hiiumaa köök on tuntud oma värskete koostisosade, traditsiooniliste retseptide ja unikaalsete maitsekombinatsioonide poolest. Siin on põhjus, miks just Ranna Surfiküla toit on midagi enamat kui lihtsalt toidukord – see on osa elamusest!
Hiiumaa köögi eripärad ja Ranna Surfiküla menüü
Miks Hiiumaa toit on eriline?
Hiiumaa köök tugineb suuresti kohalikule toorainele – siinsed kalad, metsamariad, seened ja talutoidud annavad igale roale autentse ja värske maitse. Kuna saar on ümbritsetud Läänemerega, on värske kala ja mereannid menüüs alati aukohal. Lisaks on Hiiumaal säilinud kohalikud traditsioonilised toidud, mida mujal Eestis tihti ei leia.
Ranna Surfiküla menüüs leiad:
Värskelt püütud kala – olgu selleks suitsutatud lest või grillitud ahven, iga suutäis maitseb nagu merebriis.
Taimsed ja kohalikud road – Hiiumaa taludest pärit köögiviljad, värsked ürdid ja kodused road teevad igast eineelamusest nauditava kogemuse.
Grillroad ja BBQ – suveõhtud rannal lõkke ääres on täiuslikud, kui laual on mahlased grill-lihad, värsked salatid ja Hiiumaa kohalik käsitööleib.
Erilised joogid ja kohalik käsitööõlu – naudi Hiiumaa pruulikodade parimaid jooke ja koduseid limonaade.
Toidu tähtsus üritusel – kuidas see võib meeldejäävust lisada?
Kui räägime suvepäevadest, firmaüritustest või sünnipäevadest, siis ei ole toit lihtsalt vajalik osa päevast – see on elamus, mis loob mälestusi. Ranna Surfikülas usume, et hea toit toob inimesed kokku ja lisab igale sündmusele erilise atmosfääri. Siin on mõned põhjused, miks toiduelamus on ürituse oluline osa:
Sotsiaalne kogemus – ühiselt söömine loob sidemeid ja paneb inimesed omavahel suhtlema.
Energialaeng tegevusteks – surfamine, paadisõit ja rannamängud nõuavad energiat, mida maitsev ja tasakaalustatud toit pakub.
Meeleolu looja – kui toit on maitsev ja eriline, jääb üritus kauaks meelde.
Kohalikud maitsed annavad autentse elamuse – kui oled Hiiumaal, peaksid kindlasti proovima kohalikku kööki, sest see täiendab kogu reisi kogemust.
Tule ja koge Hiiumaa maitset Ranna Surfikülas!
Kui plaanid oma järgmisi firma suvepäevi, sünnipäeva või lihtsalt sõpradega mõnusat puhkust, siis Ranna Surfiküla pakub sulle mitte ainult seiklusi, vaid ka tõelist maitserännakut. Toit ei ole siin lihtsalt kütus – see on osa elamusest, mis muudab su päeva täiuslikuks.
Suvepäevade info leiad siit: https://surfmaster.ee/firma-suvepaevad-hiiumaa/
Autor: Risto Kõrgemägi